DZIEŃ 4
I śniadanie:
* po 2 łyżki musli owocowego z 3-4 łyżkami jogurtu naturalnego
* po 3 łyżki pasty z: 15dag półtłustego twarogu, 20dag ryby wędzonej (np.makreli), 2 jajek na twardo, łyżki natki pietruszki lub szczypiorku; pastę doprawia się solą i pieprzem ziołowym
* kromka chleba (dla taty 2) z masłem ziołowym, pomidorem i szczypiorkiem
* herbata z pokrzywy
II śniadanie:
* pokrojone w paski marchewki, ogórki, papryka, z dipem jogurtowo-koperkowym (pół pęczka drobno posiekanego koperku na szklankę jogurtu)
Obiad:
* po miseczce barszczu czerwonego, ugotowanego z: pęczka włoszczyzny, 2 pokrojonych w kostkę buraków i 1/2 l soku buraczanego)
* zapiekanka ryżowa przygotowana z: 2 torebek ryżu brązowego, dużej piersi z kurczaka, chińskiej mieszanki warzywnej, łyżki oliwy, doprawiona ziołami prowansalskimi
* sałatka z: 1 selera, 1 jabłka, garści orzechów włoskich, z dodatkiem jogurtu, 1/2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Podwieczorek (dla dziecka):
* banan pieczony, polany sosem jogurtowo-truskawkowym (kilka truskawek zmiksowanych z jogurtem naturalnym)
Kolacja:
* brukselki ( po ok. 10szt. na osobę) gotowane na parze, posypane startym żółtym serem
* tylko dla taty: kromka chleba z łyżką pasty twarogowo-rybnej ze śniadania i pomidorem z cebulką
* herbata z pokrzywy
[smartads]
DZIEŃ 5
I śniadanie:
* zielony koktajl (tak jak dzień 1) oraz kromka pełnoziarnistego chleba z masłem ziołowym (dla taty 2)
* ogórek małosolny
* herbata imbirowa
II śniadanie:
* po szklance świeżo wyciśniętego soku z marchwi
I śniadanie:
* po 2 łyżki musli owocowego z 3-4 łyżkami jogurtu naturalnego
* po 3 łyżki pasty z: 15dag półtłustego twarogu, 20dag ryby wędzonej (np.makreli), 2 jajek na twardo, łyżki natki pietruszki lub szczypiorku; pastę doprawia się solą i pieprzem ziołowym
* kromka chleba (dla taty 2) z masłem ziołowym, pomidorem i szczypiorkiem
* herbata z pokrzywy
II śniadanie:
* pokrojone w paski marchewki, ogórki, papryka, z dipem jogurtowo-koperkowym (pół pęczka drobno posiekanego koperku na szklankę jogurtu)
Obiad:
* po miseczce barszczu czerwonego, ugotowanego z: pęczka włoszczyzny, 2 pokrojonych w kostkę buraków i 1/2 l soku buraczanego)
* zapiekanka ryżowa przygotowana z: 2 torebek ryżu brązowego, dużej piersi z kurczaka, chińskiej mieszanki warzywnej, łyżki oliwy, doprawiona ziołami prowansalskimi
* sałatka z: 1 selera, 1 jabłka, garści orzechów włoskich, z dodatkiem jogurtu, 1/2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Podwieczorek (dla dziecka):
* banan pieczony, polany sosem jogurtowo-truskawkowym (kilka truskawek zmiksowanych z jogurtem naturalnym)
Kolacja:
* brukselki ( po ok. 10szt. na osobę) gotowane na parze, posypane startym żółtym serem
* tylko dla taty: kromka chleba z łyżką pasty twarogowo-rybnej ze śniadania i pomidorem z cebulką
* herbata z pokrzywy
[smartads]
DZIEŃ 5
I śniadanie:
* zielony koktajl (tak jak dzień 1) oraz kromka pełnoziarnistego chleba z masłem ziołowym (dla taty 2)
* ogórek małosolny
* herbata imbirowa
II śniadanie:
* po szklance świeżo wyciśniętego soku z marchwi