Ta dieta została stworzona z myślą o kobietach pracujących w biurze. Jej podstawą są sałatki, przygotowywane wieczorem, a zjadane następnego dnia po południu. Dania są niskokaloryczne i smaczne. Być może niektóre z nich wejdą na stałe do twojego menu, aby jednak tak się stało, wypróbuj wszystkie.
Dzień 1
ŚNIADANIE:
– 150 g chudego serka wiejskiego
– 2 kromki chleba razowego i kilka plasterków świeżego ogórka
– jabłko
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa posmarowanego masłem
– 1/2 świeżego ogórka
– 1/2 pomidora
– 2 plasterki chudej wędliny
OBIAD:
– sałatka z ziemniaków: 3 niewielkie ziemniaki ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i pokrój w plasterki, dodaj do nich posiekaną cebulę, 2 pokrojone w kostkę ogórki kiszone i 1 łyżeczkę suszonej bazylii oraz kilka kropli oliwy z oliwek
PODWIECZOREK:
– 2 owoce kiwi
Dzień 2
ŚNIADANIE:
– 2 kromki chrupkiego pieczywa posmarowane masłem
– 1 plasterek żółtego sera
– 2 liście sałaty
– 1/2 pomidora
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 1 jogurt naturalny z bananem – do kubeczka jogurtu dodaj plasterki banana
OBIAD:
– sałatka z tuńczyka – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 1 startą marchwią, 2 łyżkami kukurydzy z puszki, posiekanym szczypiorkiem, 2 łyżkami niskokalorycznego majonezu i 1/2 łyżeczki kurkumy
PODWIECZOREK:
– 1 jabłko
[smartads]
Dzień 3
ŚNIADANIE:
– 1 szklanka soku pomarańczowego
– 1 jajo na twardo
– 2 kromki chleba tostowego z 2 plasterkami szynki drobiowej
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 1 kubeczek chudego serka wiejskiego
– kilka rzodkiewek
– 2 kromki chleba razowego posmarowanego cienko masłem
OBIAD:
– sałatka z szynką drobiową – do 100 g szynki drobiowej pokrojonej w kostkę dodaj 1/2 pokrojonej czerwonej papryki, 1/2 posiekanej cebuli, szczypiorek oraz 1/2 puszki zielonego groszku
PODWIECZOREK:
– 1 kubek jogurtu naturalnego
Dzień 1
ŚNIADANIE:
– 150 g chudego serka wiejskiego
– 2 kromki chleba razowego i kilka plasterków świeżego ogórka
– jabłko
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa posmarowanego masłem
– 1/2 świeżego ogórka
– 1/2 pomidora
– 2 plasterki chudej wędliny
OBIAD:
– sałatka z ziemniaków: 3 niewielkie ziemniaki ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i pokrój w plasterki, dodaj do nich posiekaną cebulę, 2 pokrojone w kostkę ogórki kiszone i 1 łyżeczkę suszonej bazylii oraz kilka kropli oliwy z oliwek
PODWIECZOREK:
– 2 owoce kiwi
Dzień 2
ŚNIADANIE:
– 2 kromki chrupkiego pieczywa posmarowane masłem
– 1 plasterek żółtego sera
– 2 liście sałaty
– 1/2 pomidora
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 1 jogurt naturalny z bananem – do kubeczka jogurtu dodaj plasterki banana
OBIAD:
– sałatka z tuńczyka – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 1 startą marchwią, 2 łyżkami kukurydzy z puszki, posiekanym szczypiorkiem, 2 łyżkami niskokalorycznego majonezu i 1/2 łyżeczki kurkumy
PODWIECZOREK:
– 1 jabłko
[smartads]
Dzień 3
ŚNIADANIE:
– 1 szklanka soku pomarańczowego
– 1 jajo na twardo
– 2 kromki chleba tostowego z 2 plasterkami szynki drobiowej
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 1 kubeczek chudego serka wiejskiego
– kilka rzodkiewek
– 2 kromki chleba razowego posmarowanego cienko masłem
OBIAD:
– sałatka z szynką drobiową – do 100 g szynki drobiowej pokrojonej w kostkę dodaj 1/2 pokrojonej czerwonej papryki, 1/2 posiekanej cebuli, szczypiorek oraz 1/2 puszki zielonego groszku
PODWIECZOREK:
– 1 kubek jogurtu naturalnego
Strony: 1 2